Já a moje já

Voda je drahá!

21.10.2008 12:35

Tak jsem se dnes v restauraci rozhodla, že napíšu po nějaká době zas něco na svůl blog. Chtěla jsem sem sice dát nějaký otázky a odpovědi o mně, ale mám to uloženo v mém starém pc, který zrovna není funkční. Nevadí mi to - zaprvé máme doma další tři pc, za druhé mi za pár dní dojde nový Dell Studio 15, co jsem si vybrala na narozky. Jupí!

Sedím takhle v restauraci a vedle mě se usadila skupinka důchodkyň. Probírají různé věci. Nemoci, LDNka, poplatky u lékařů... V jednom mají pravdu - voda je drahá! Koukám na lístek - obyčejná minerálka (0,5l) za 18.- ! A v Brně za stejné množství kolem 28 korun. Ne, díky! Za rok si raději koupím pivko za stejnou cenu. A dokážete si představit, jak působí, když jedna z asi osmdesátiletá paní prohlásí něco jako: "Ten Paroubek je sexy, hlavně v těch červených trenýrkách!" Ví paní vůbec, co to slovo znamená?

K té vodě: firmy, co se tak odporně přiživují na lidech balením vody z místních potoků, budou určitě jedny z prvních, které padnou za oběť finanční krizii. První dopady už vidíme třeba na (ne)odbytu aut. Lidé budou šetrnější; balená voda, kosmetika nebo už zmíněná nová auta moc nepůjdou, protože nejsou nezbytná k přežití. A pokud to takhle půjde dál, určitě se bude rušit spousta dalších firem, fabrik... Možná se tato krize bude podobat té z 30.let. Ekonomové sice tvrdí, že ne, ale když nebyli schopni odhadnout ani začátek krize?...

 

A teď by mě zajímaly vaše názory. Ke krizi nebo názorům důchodkyň se můžete vyjádřit v sekci "Vaše připomínky".

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.